Cuma, Şubat 29, 2008

'iç'ten kaos manifestosu.

1- Karmaşanın başladığı bölgeyi toparlamaya çalışmaktan vazgeçmediğin sürece diğer bölgelerde nasıl ilerlediğini fark edemez; iyice boka düşersin.
2- Kendi düşüncelerinle kendini daha da çıkmaza sokman; seni ileri götürmediği gibi, ‘iç’ini çok da alaşağı etmez. Bu sigara dumanının beslenen bir bitkiyi zehirlemesine benzer.
3- Kendine yalan söylemek kısa süreli bir çözümdür. Bunu yerine dürüst olup alkol alırsan da aynı işlevi görecektir. Alkol iyi bir şey değildir. Ama iyi gelen taraflarını da biliyoruz. Ayrıca başkalarını kandırmak zararsızdır. Tek ihtiyacın olan da metanet ve soğukkanlılıktır. Gerisi gelir.
4- Reddedilmek ve reddetmek harikadır. Karmaşaların kamaştırıcılığı kaybolur, içinde daha net bir tavır alır. Bu savaşı kolaylaştırır.
5- Kendini tedavi etmek en iyisidir. Ama başkasına muhtaçlık da; hissetmene yardımcı olur. Senin en büyük hazinen hissetmektir.
6- Mantık uzun süreli çözümlese de sorunları, asla kalbin kadar gerçek ve etkili olmaz.
7- ‘İç’inde ne kadar kadın ve erkek varsa; onları susturmak ya da bağırtmak baş ağrıtır. Hele dışarıdakilerin bu sesleri duyması, duyurmaya çalışmak tam anlamıyla beyinsizliktir. Çünkü algı sınırlı ve göreceli bir şeydir. Yorulduğunla kalırsın. Kafan zonklar.
8- Uyku uykunun mayasıdır. Kahve iyi bir icattır. Kaosu tetikler. Determinist yüzü ortaya çıkarır.
9- İçinden geldi diye yapmak salaklıktır. Ah o ‘İç’ ler. Seni hep aldatır. Başkalarını ister sırf laf olsun diye. Yanında adam olsun diye.
10- Sana en çok kazandıracak kelime ; vurgusu, kelime anlamı ve içindeki tanımıyla ‘’Doğallıktır’’ .
11- Kalbini acıtan her ne olursa olsun, seni sen yapandır. ‘iç’ o anda susarsa ; bu korkulacak bir şeydir. Kendi içine dönerse, yorulduğunu söylerse bu bahanedir. ‘iç’ ler hep adidir. Hayal kırıklığına uğratır. Alış artık bi’ zahmet.
12- Hayat ‘iç’ ine birini yerleştirmek için gelinmiş bir yer değildir. İkizler, kardeşler, sevgililer ve ‘iç’ler egoisttir.
13- Doyumsuzluk çok ayıp bir şeydir. Sevişirken, sevgi sözcükleri uçuşurken, kelebekler uyurken* dahil.
14- Bu maddeler senin kaosun için yeterli gelmiş olsaydı bile; hayat 15-20 madde değildir. Kurallar bazen uymak için olabilir.
15- Durdurak bilmeyen ve süregelen şey zaman değildir. Sen istediğinde zaman durur.
16- Allah da babanın malı değildir. Her dua ettiğinde sana cevap verecek vakti olsa sana bunları yazdırmazdı. Bu dünyada çok insan var, biliyorsun.
17- Kendine güvenmen seni ağlatır, rahatlatır, uykun kaçmaz, iyi de çalarsın.süt içmek güzel bir şeydir.
18- İnsanları sevmiyorsan; bunun için bir alkışı hak ediyorsun demektir. Çünkü değmez. İnsanlar o kadar da iyi değildir.
19- Karmaşa ‘iç’ten geldiğinde tanımları bir kenara bırakmak ve ‘iç’i dinlemek sana vakit kaybettirir. Zaman istersen durur ama akışkandır ve gereklidir. O ayrı.
20- Kaos evren demektir. Sen evrendeki bir zerresin. ‘iç’ evreni barındırmak için ufak bir yerdir.

*özel teşekkür.

14: 55 – 15:35
29/ 2/ 08